Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Dingle AIK A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Dingle AIK
Innebandy
A-lag Damer
Tabell
Lag M V O F P
1 IBK Älvstranden 12 11 0 1 33
2 Dingle AIK 12 10 0 2 30
3 FBC Vinga 12 7 0 5 21
4 Hindås IBK 12 5 1 6 16
5 Myggenäs IBK 12 3 0 9 9
6 Partille IBS 12 3 0 9 9
7 Öckerö IBK 12 2 1 9 7

Match

Dingle AIK

3 - 2
Munkedals idrottshall
13 oktober 2018
14:15

Myggenäs IBK

Referat

Seger i Hemmapremiären!

3-2 ( 2-1, 0-0, 1-1)

Lördag eftermiddag och Hemmapremiär mot Myggenäs i Munkedals Idrottshall.

Inför denna match så har uppladdning varit så där, en bra tisdagsträning följdes av en inställd torsdagsträning pga spelarbrist. Detta ger som sagt inte den bästa uppladdning men bara att gilla läget och göra det bästa av situationen.
Denna match såg undertecknad som en tuff match där vi absolut var tvugna att höja oss på flera nivåer från matchen mot Hindås föregående helg, och att om vi skulle ta poäng så var vi tvugna att spela på vår högsta nivå, och vi visste på förhand vad vi skulle se upp med i från Myggenäs sida..


Period 1
Perioden inleds lite försiktigt av båda lagen, lite som två boxare som känner av sin motståndare, men efter några byten så släppte lagen på bromsen en aning.. Myggenäs tar ledningen redan efter lite mer än 3 minuter in i perioden på sitt första avslut på mål, ett lite slumpaktigt mål som kommer då vi legat lite för långt i från i markeringen.
Inget ont som inte har ngt gott med sej, säger man ju.. Detta var lite som att hälla bensin på en eld. bara drygt 15 sekunder senare så snappar Karina Bergman upp en boll i eget försvar och på karaktäristiskt Bergmanmanér så sätter hon full fart upp i planen, genom och förbi bortalagets spelare och tar ett avslut från sarg halvägs in på Myggenäs planhalva och kvitteringen är ett faktum.. Om man nu skall göra sitt första mål så varför inte göra det snyggt... (undertecknad hade under föregående säsong dömt bort ett mål för slutsignal så det gills inte) (Hört ryktesvis att det var lite tårögt på läktarplats med) Plötsligt vaknar vi till och börjar ta tag i spelet, rullar boll använder backarna och pressar Myggenäs i sin egen försvarszon, skapar flera fina chanser men en storspelanade målvakt i motståndarnas mål håller oss stången... Men skam den som ger sej - bara drygt 3 minuter senare så är det dags igen.. Felly avslutar och målvakten lämnar en retur och påpassligt trycker Rebecca in sitt första Dingle-mål i karriären, till ledning 2-1.
Vårat fina spel fortsätter under perioden och vi får verkligen till spelet.. Myggenäs sticker upp i några spelvänfdningar, men det som inte bryts eller vinns tillbaka i hårt arbete så står Amanda (som i dag fick chansen från start) pall för tycket och räddade de få avslut på mål som Myggenäs hade..
Siffrorna hade kunnat skrivas till större för oss, men en fantastisk duktig målvakt i motståndarkassen gör att vi går till pausvila med "bara" 2-1.

Period 2.

Vi börjar lite trevande, men ett par byten in så kommer vi in i det igen och vi fortsätter att pressa tillbaka myggenäs.
Myggenäs gör det bra i försvar där de är aggresiva på bollförande spelare och stör avsluten. När de bryter så ställer de om i snabba omställnigar där det gäller att hänga med och ta hemjobbet, vilket vi gör.. eller så räddar Amanda.
9 och en halv minut in får vi chansen i Powerplay. Vi skapar några halvchanser men inte ngt riktigt farligt, men vi behöver få bättre bolltempo så motståndarnas box får jobba lite hårdare.
Efter vårat PP så får vi en liten svacka, Myggenäs steppar upp stärkta av att rett ut Boxplay och trycker till rejält i närkamperna, vilket vi inte gör och för en kort period i matchen så vinner bortalaget närkamperna och lyckas pressa oss tillbaka. Aktiv Coachning på bänken gör att vi kan snart jobba oss in i matchen igen och etablera spel på offensiv planhalva igen.. menbollusslingen vill inte in..
Perioden slutar 0-0

Period 3


Myggenäs sätter högre press på oss inledningsvis i denna period, men denna period är vi beredda och vi står upp på ett bättre sätt. Vi jobbar hårdare i hemjobbet och står upp fysiskt i närkamperna.
Dryga 6 minuter in så får bortalaget frislag och deras lagkapten kan kvittera via en klubba på vägen. Vi jobbar vidare och bollarna viner runt bortalagets målvakt det vi träffar mål på räddar hon och tar hand om sina egna returer annars har vi en del skott utanför även denna match..
Vi begär time-out efter dryga halva perioden, men typiskt nog så kommer en lång spelsekvens (kanske den bästa under matchen) utan avbrott där det är mycket kamp men också väldigt fint spel. Drygt 3 minuter senare får vi äntligen vår time-out... går ner på spelare och gör ett par ändringar. (Viktigt att poängtera är att ingen av de spelare som "bänkades" hade gjort en dålig insats utan vi behövde få lite "ny" energi)
T-o visade sig bli ett "genidrag" då det redan efter halvminuten ger reultat. Mariana bryter in från kant och tar eget avslut och fullföljer in på egen retur och trycker in bollen till 3-2.
Myggenäs gör en ansats att jobba ikapp de lägger mycket fler långa bollar, men vi lyckas styra och hålla dom på utsidan om oss samtidigt som vi jobbar stenhårt i försvaret.. Vi visar ett stort hjärta och vi lyckas hålla i bollen när vi får den i anfallszon.
När slutsignalen går så är segern ett faktum och vi går tillfälligt upp i serieledning i en väldigt haltande tabell..

Analys:
Vi håller i boll o får långa anfall med flera fina kombinationer. Uppspelen Fungerar mycket bättre i dag och vi finner ett lugn och en trygghet i vårat spel denna gång..
Vi behöver fortfarande jobba med precision i avslut, men det behöver man ju alltid..

Vill berömma Myggenäs målvakt Erica Grönberg för ett fantastiskt målvaktsspel. Grymt jobbat.

Matchens lirare för dagen:
Segermålskytten Mariana Wikström - stort grattis

- En extra krydda var att de långtidsskadade spelarna kom och hejjade fram oss från läktaren vilket gav oss en rejäl energikick inför matchen.. Krya på er så ser vi er på planen när ni är redo

Nu tar vi nya tag kommande vecka på träning och njuter av vår spellediga helg.

//Coach M



Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Karina Bergman 1 1 0 0 1
Rebecca Billgren Eriksson 1 1 0 0 1
Felicia Johansson 1 0 1 0 1
Mariana Wikström 1 1 0 0 0
Carina Styrmark 1 0 0 0 0
Elin Olsson 1 0 0 0 0
Isabelle Potrus 1 0 0 0 0
Jennifer Berntsson 1 0 0 0 0
Julia Olofsson 1 0 0 0 0
Linda Andersson 1 0 0 0 0
Linnea Andersson 1 0 0 0 0
Malin Josefsson 1 0 0 0 0
Maria Andersson 1 0 0 0 0
Marlene Olofsson 1 0 0 0 0
Matilda Cederberg 1 0 0 0 0
Mia Simonsson 1 0 0 0 0
Moa Tellin 1 0 0 0 0
Sara Moberg 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Amanda Almén 1 0 0 0 0 2 0
Cecilia Bergsten-Karlsson 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

fre 18 jan 2019, 20:00 Myggenäs IBK - Dingle AIK 4 - 5